Blackout spiller til åbningen af ‘Sculpture by the Sea’-udstillingen

Når borgmester, Nicolai Wammen, og Kronprinseparret torsdag den 2. juni åbner den tredje omgang af den internationale skulpturudstilling, ‘Sculpture by the Sea’, ved Tangkrogen i Aarhus, bliver det med gruppen Blackout fra Rap Akademiet på scenen.
Rasmus Brandt Lauridsen, leder af Rap Akademiet, mener, det er en stor mulighed for eleverne at få lov til at spille foran så mange sommerglade aarhusianere.
“Det er både sundt og udfordrende for drengene at få lov til at prøve kræfter med et så stort og anderledes publikum, end de normalt står overfor – og med helt nyt materiale skrevet specielt til arrangementet. Det er ligeledes en glimrende mulighed for, at aarhusianerne kan høre og se nogle af Rap Akademiets dygtige elever i aktion og opleve, at rapmusik er andet end den stereotype opfattelse, mange har omkring den som værende inficeret af vold og gangsterattituder”.
Blackout kommer fra Gellerup og består af rapperne MD, Imad og Achwah. De optræder med to numre, som begge er skrevet særligt til lejligheden. Det ene nummer fremføres i sammenspil med fem messingspillere fra Aarhus Symfoniorkester, og det handler om selve udstillingen. Drengene har i dagene op til åbningen været et smut forbi Musikhuset for at øve sammen med musikerne fra symfoniorkestret, og de glæder sig meget til at spille til åbningen af ‘Sculptures by the Sea’.
Blackout`s 17-årige rapper Imad siger om gruppens kommende optræden:
“Det føles meget specielt at skulle optræde for så mange mennesker og for Kronprinseparret. Det er et stort spring fra det, vi hidtil har prøvet som gruppe. Det første nummer, vi skal optræde med, handler om den følelse, man får, når det bliver sommer og solen skinner. Vi ville gerne skrive noget med en positiv vinkel, og da sommeren er lige om hjørnet, syntes vi, at det emne passede godt til lejligheden. Det sidste nummer, vi har skrevet, handler om selve udstillingen, og det bliver stort at skulle optræde sammen med musikerne fra symfoniorkestret i stedet for at rappe til en cd-afspiller, som vi plejer”.
Blackout er en del af Rap Akademiet, hvor de for tiden arbejder på gruppens første albumudgivelse, og siden juni 2010 har de løbende deltaget i akademiets workshops og undervisning.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Workshop med Veteran Cosmic Rockers

Workshop med Sandra Johnston